Tuccabaja - 100% #teamtuccis!

Blogi

Kommentti
Olemme ottaneet HR toiminnot yrityksen sisäiseen haltuun! Esittelyssä henkilöstökoordinaattorimme Mari.
Henkilöstölähtöisyys ja HR toimintojen juuret

Lähtökohtana yrityksemme henkilöstöhallinnon toiminnassa on henkilöstön viihtyvyys työssään, ja arvostus työtovereita kohtaan, joka heijastuu asiakkaille parempana palvelukokonaisuutena. Olemme halunneet pitää HR-toiminnot oman yrityksen sisältä lähtevänä osa-alueena, osana liiketoimintaa.

Kun HR-henkilö on myös kauneudenhoitoalan ammattilainen, saamme lähtökohtaisesti paremmin yhdistettyä alan toiminnot, osaamisen tarpeen ja ymmärryksen yrityksen kokonaiskuvasta ja tarpeista. Jo valmiiksi alan ammattilainen pystyy syventymään jokaiseen henkilöön yksityiskohtaisemmin ammattiosaamisen näkökulmasta, rekrytoinnista lähtien ja jatkossa osaamisen turvaamisessa ja varmistamisessa. Kaikki nämä ovat oleellisia asioita yrityksemme toimintatavoissa, jotka vaikuttavat asiakkaan kokemaan palvelukokonaisuuteen ja laadun valvontaan.

Yhteisössämme työskentelee n. 40 henkilöä, sopimusyrittäjiä ja palkansaajia. Kokonaisuudessaan yhteisömme koostuu parturi-kampaajista, ekokampaajista, kosmetologeista sekä ripsiteknikoista. Lisäksi taustalla toimii somealan ammattilainen, tilipalvelun henkilöitä, henkilöstökoordinaattori, freelancerkouluttajia, sekä yrityksen omistajat erilaisissa tehtävissä.Melkoisen mukava joukko siis! Henkilöesittely – Henkilöstökoordinaattori Mari

Oma taustani, joka alkaa heti ammattiin valmistumisen jälkeen, on parturi-kampaaja sopimusyrittäjänä juurikin Tuccabajalta, 8 vuoden ajan. Muistan, kuinka sopimusyrittäjäksi ryhtyminen suoraan koulun penkiltä tuntui turvalliselta vahvan taustatuen avulla. Pääsin heti vahvasti töiden makuun, ja työkaverikseni sain jo kokeneita alan ammattilaisia. Töiden ohessa opiskelin mm. parturi-kampaajan ammattitutkinnon, sekä kauneudenhoitoalan ammattikorkeakoulututkinnon, tutkintonimikkeeltään estenomi. Estenomiksi valmistumisen jälkeen kävin katselemassa hieman muun alan tuulia, työskentelin teollisuuden alalla 1.5 vuoden ajan. Koen, että tämä reissu opetti minulle todella paljon. Niin henkilöstölähtöisyydestä, kuin arvostuksesta omaa ammattikuntaa kohtaan.

Sen jälkeen olen toiminut hiusalalla esimiestehtävissä ja nyt kesäkuun alussa ympyrä sulkeutui, kun siirryin henkilöstöhallinnon tehtäviin Tuccabajalle. Työnkuvaani kuuluu mm. rekrytointi, työsuhdeasiat, koulutussuunnittelu, tiimiesimiestoiminta ja paljon muuta ihmisiin ja yrityksen strategia toimintoihin liittyvää. Intohimoni on ihmisten kanssa yritysmaailmassa työskentely, juurikin kauneudenhoitoalalla. Teen myös liiketyötä säännöllisesti, jotta tiedän mitä henkilöstömme arjessa konkreettisesti tapahtuu alan koko ajan muuttuessa ja kehittyessä.

Parasta työssäni on se, kun pääsen vierailemaan toimipaikoissamme henkilöstön luona. Menemään osaksi ihmisten arkea ja päivittäisiä toimintoja, kuulemaan kuulumisia. Pohjoisessa välimatkat on pitkiä, ja paikkakuntien koko vaihtelee. Liikkuessa paikasta toiseen näen monenlaista maisemaa; Oulusta aina Muonioon saakka, Sallaa ja Kuusamoa unohtamatta. Kyllä meillä on hienot puitteet toimia täällä Pohjoisessa!

Henkilökohtaisesti arvostan yrityksessämme ihmisten erilaisuutta, rautaista ammattitaitoa, työmoraalia ja sitoutuneisuutta yritykseen. Tuccabajassa jokainen on ammattilainen, tutkintoja myöden. Jokaiselta kampaajaltamme löytyy alan tutkinto, parturi-kampaajan todistus. Ripsiteknikot ja kosmetologit ovat myös kouluttautuneet alan parhaiden kouluttajien ja osaajien opissa. Lisäksi esimiestehtävissä toimivilla on vähintään kauneudenhoitoalan koulutus, jotta tiedät, mistä tiimisi kanssa keskustelet. Tämä on erittäin tärkeää esimiestehtävässä onnistumisen kannalta.
Kuitenkin tärkeimpänä asiana pidämme mielessä, kohtele muita niin kuin haluat itseäsi kohdeltavan, ole ihminen toiselle ihmiselle.

Tervetuloa tutustumaan meihin ja arkeemme, lisää meistä löydät somekanavistamme, sekä hashtagilla #teamtuccis !
Lisää kommentti

Email again:
Tuotemerkit ja yhteistyökumppanit