Sara - Sodankylän toimipiste

Saran ura on alkanut Tuccabajan ja elykeskuksen yhteistyössä järjestämässä rekry koulutuksessa 3/2017. Haave kauneudenhoitoalan opinnoista on kytenyt jo peruskoulu ajoista lähtien. Silloisen elämäntilanteen vuoksi muualle opiskelemaan lähtö ei kuitenkaan ollut mahdollista.

Sara ehti opiskella kaupan alan opinnot yläasteelta päästyään, ja työskenteli alan töissä 10-vuotta, välissä saaden kaksi lasta. Ajatus kauneudenhoitoalan opinnoista oli silti jäänyt kytemään mieleen, ja vuonna 2017 Sara bongasi Tuccabajan rekrykoulutus ilmoituksen ja tarttui tuumasta toimeen ja otti yhteyttä. Kun hänelle selvisi, minkälaisesta mahdollisuudesta oli kyse, hän omien sanojen mukaan räjähti onnesta!

Kun homma saatiin aluilleen, opiskeluiden aloittamisesta kesti 8 kuukautta ja Sara oli valmis parturi-kampaaja. Alusta asti oli tiedossa, että Saralla on työpaikka valmiina Sodankylässä, omassa kotikunnassa heti valmistuttuaan. Parasta Sara kertoo rekrykoulutuksessa olleen opiskeluiden eteneminen, ja se, että itse työtä tekemällä opit tärkeimmät asiat. Tämä mahdollisti myös opintojen nopean etenemisen. Opinnoista käytännössä n.80% Sara toteutti Kemijärven ja Sodankylän Tuccabajoissa liiketyössä oppien.

Sara sai opinnot lopullisesti valmiiksi 11/2018, ja siitä alkoi ura Tuccabajalla palkansaajana. Vuoden ansaittuaan säännöllistä kuukausipalkkaa, teki Sara oma-aloitteisen päätöksen siirtyä sopimusyrittäjäksi, eikä ole omien sanojen mukaan katunut päivääkään. Sopimusyrittäjänä työskentely on tuonut vapautta ja hieman erilaista vastuuta, mutta taannut silti säännöllisen varman tulon.

Tuccabajalla työskentelyssä parasta on Saran mielestä se, että työ ei edes tunnu työltä! On olo, kuin aamuisin tulisi toiseen kotiin. Työyhteisössä parasta on rento ilmapiiri, ja toisista välittäminen. Sodankylän liikkeessä tytöillä on tiivis pieni joukko, jossa kaikki puhaltavat yhteen hiileen ja töitä tehdään herskyvällä ilolla. (toim.huom. täällä asioidessa ei pysty olemaan suupielet alaspäin, vaan ennemmin päivän päätteeksi saat hieroa nauramisesta kipeitä poskia :D )

Tulevaisuuden työuralta Tuccabajalla Sara odottaa lisäkouluttautumista, mahdollisuutta kehittyä ihmisenä ja alan ammattilaisena. Ajatuksissa siintää myös mahdollisesti erikoistuminen liikkeenjohdollisiin tai muihin johtotehtäviin. Innolla odotamme, miltä Saran tulevaisuus upean uran alun jatkoksi tulee olemaan!


Jennina - Rovakadun toimipiste

Jennina, tuttavallisemmin Ninnu on yksi Tuccabajan vakiokalustoa vuodelta 2001! Hän on toiminut Rovakadun toimipisteessä alusta alkaen. Tällä hetkellä Ninnu toimii myös Rovakadun toimipisteen tiiminvetäjänä, sekä Sim:n freelancer kouluttajana liiketyön ohessa. Kouluttajana toimiminen tuo mukavaa vaihtelua ja uusia näkemyksiä liiketyöskentelyn oheen.

Ninnu kokee, että Tuccabaja on yksi osa hänen identiteettiänsä. Vaikea on ajatella, minkälainen henkilö hänestä olisi muovautunut ilman Tuccabajalla, ja varsinkin Rovakadulla työskentelyä. Esimerkiksi toimipisteen vaihdos olisi myös iso muutos, koska Rovakadun toimipisteestä on muodostunut hyvin tiivis yhteisö, voisiko sanoa kokonaan toinen perhe. Kuten asia usein on, työpaikalla yleisesti ottaen työkavereiden kanssa tulee vietettyä aikaa yhtä paljon kuin kotona. Vahvuutena Rovakadun liikkeen likoilla onkin ehdottomasti yhteen hitsautunut työporukka, jossa jokainen tiiminjäsen tuntee toisensa pienetkin liikkeet ja eleet. Tätä saumatonta työskentelyä on myös ilo asiakkailla seurata.

Ennen kaikkea Tuccabaja on antanut Ninnun elämään paljon uusia ystäviä ja yhteisöllisyyttä. Lisäksi varman ja vakaan työpaikan, sekä säännöllisen ansion. Vuosien varrella matkoja ja tapahtumia on riittänyt, joista monista jää mahdollisille lapsenlapsille takuu varmasti myös kerrottavaa. Päällimmäisenä Ninnun mieleen on jäänyt koulutusreissu Los Angelesiin, niin kuin usean muunkin Tuccabajalaisen muistojen kohokohtiin. Yhteisiä tapaamisia, koulutuksia ja hauskoja hetkiä on niin paljon, että niistä riittää muisteltavaa ja naurettavaa vaikka usean viikonlopun verran!

Hiusala tulevaisuuden ammatiksi on ollut nuorelle Ninnulle luontainen valinta, ja hän toteaakin, että eihän muuta olisi voinut ajatellakaan. Mikäli uravalinnaksi ei olisi kuitenkaan valikoitunut hiukset, uskoo Ninnu että työ olisi jollakin tavalla taiteeseen liittyvää. Toki yksi intohimo, ja samalla myös toinen työ Ninnun elämässä on verenperintönä tullut yhteys moottorikelkkailuun.

20-vuotis juhlavuoden aikana pääsemme lisäksi vielä tutustumaan muutamaan Ninnun asiakkaaseen, jotka ovat luottaneet hiustensa hoidon hänen käsiinsä, koko hänen työuransa ajan.

Tuccabaja kiittää Jenninaa kaikista vuosista, ja toivoo samanlaisia yhteistyö vuosia lisää. 


Marjo - Oulun toimipiste

Marjon elämä Tuccabajalaisena on alkanut koulusta jo työharjoittelu aikana. Viimeisessä harjoittelussa hän oli Rovakadun vasta avatussa liikkeessä, ja siitä se sitten lähti. Marjo muistaa, että viimeisellä työharjoittelu viikolla Juha kyseli hänen tulevaisuutensa suunnitelmia. Niitä ei vielä ollut, ja niin oli tiedossa, että työt odottaisivat Marjoa heti valmistumisen jälkeen Rovaniemen Tuccabajassa.

Marjo on tunnettu isoista näyttävistä tatuoinneista ja lävistyksistään, ja omien arveluiden mukaan se alkuun aiheuttikin ehkä hieman jopa hämmennystä asiakkaiden keskuudessa. Nopeasti asiakkaat kuitenkin lämpenivät tälle näyttävälle naiselle, ja huomasivat hänen todella kovan ammattitaitonsa ja ottivat ns. "omakseen".

Ouluun oli suunniteltu liikettä jo jonkin tovin, ja Tuccabajalla kartoitettiinkin ensimmäisenä omasta porukasta halukkaita Ouluun lähtijöitä. Marjo innostui, ja lokakuussa 2004 siirsi hän elämänsä Ouluun ja aloitti uudessa Oulun liikkeessä. Sillä tiellä ollaan edelleen, ja yhtä hyvin Marjo kertoo viihtyvänsä kuin tullessakin. Tällä hetkellä hän toimii Oulun toimipisteen tiimiesimiehenä ja liikevastaavana. Työtoverina hänellä on Noora, ja siinä onkin kaksi tyynen tasaisen rauhallista ammattilaista, joilla yhteistoiminta käyttää.

Marjo on tunnettu niin asiakkaiden, kuin henkilökunnan keskuudessa rautaisesta ja tarkasta ammattitaidosta. Asiakkaat pitävät Marjon varmasta ja reippaasta tyylistä hoitaa työnsä. Aina hyvin, mutta aikaa tuhlaamatta. Tekniset leikkaukset ja värjäykset on Marjolle parturi-kampaajan työssä suola ja pippuri, ja niissä hän kokeekin olevansa parhaimmillaan. Myös vuosien varrella on useat työtoverit saaneet seurata hänen työskentelyään, ja saaneet myös omaan työhön mm. hyviä teknisiä vinkkejä.

Vuonna 2012 koitti Marjon ensimmäinen ulkomaanmatka. Matka oli tunnustus koulutusmatkan muodossa yritykseltä hänelle pitkästä urasta Tuccabajalla. Suuntana oli Jenkkilä ja siellä Enkelten Kaupunki, ja matkalle lähdettiin Janikan ja Marin kanssa. Muisteltiin tätä juttua kirjoittaessa, kuinka yhdessä naurettiin reissun alkaessa Marjon ottavan elämänsä ensimmäiselle ulkomaanmatkalle heti vaatimattomasti suunnan pallon toiselle puolelle. Koulutusreissusta parhaiten on jäänyt mieleen kokonaan erilainen leikkaustekniikka tapa, jossa hyödynnettiin Taiji:n oppeja. Tietysti myös koulutuskeskuksen hieno atmosfääri ja Los Angelesin maisemat kokonaisuudessaan. Porukalla vietettiin myös unohtumattoman hauska päivä Hollywoodin toreilla ja turuilla. Ai että sitä naurun ja ilon määrää, jota vielä vuosien päästäkin on mukava muistella.

Jenkkilän reissu herätti Marjossa innostuksen ulkomaan matkailuun, ja työn yhdistämisen reissuihin. Sen jälkeen on Marjo reissannut eri tukkureiden järjestämillä matkoilla mm. Kreetalla, sekä Lontoossa hiusalan messuilla parikin kertaa.

Tänä vuonna Marjo on toteuttamassa toista kertaa uransa aikana Tuccabajan näytöstä, ja sitä päästäänkin näkemään marraskuussa 2019. Juttua kirjoittaessa heräsi allekirjoittaneella entisestään valtava kunnioitus ja arvostus tätä rautaista ammattilaista kohtaan, sekä ihailu pitkästä urasta hiusalalla ja Tuccabajalaisena. Ei ole toista Marjoa samanlaista, kuin meidän Oulun Marjo!
Teija - Tuccabaja Ounasvaara

Teijan ura Tuccabajalaisena on alkanut parturi-kampaaja opiskeluiden aikana työssäoppimisella 2.lukuvuotena Kemijärven toimipisteestä. Työssäoppimisen pohjalta saatujen hyvien kokemusten myötä Teija työllistyi sopimusyrittäjäksi. Ensin Rovakadun toimipisteeseen, ja sen jälkeen Ounaksen toimipisteeseen, kun sinne ilmeni tarvetta. Sillä tiellä on Teija edelleen Ounaksessa.

Teijan mielestä asiakaspalvelu on hänen työssään parasta, ja kokee sen tulevaisuudessakin osana omaa elämää. Kampaajalla asiointi ja hiukset ovat tänä päivänä yhtä tärkeät asiakkaille, kuin esim. lääkärillä asiointi, ja siksi Teija onkin hyvin varma myös tulevaisuudesta hiusten parissa. Tuccabajalla työskentely on tuonut hänelle myös paljon uusia ystäviä ja tuttavuuksia, joiden kanssa tulee vietettyä aikaa myös vapaa-ajalla.

Hyviä muistoja on jäänyt mieleen mm. Tuccabajan yhteisestä tapaamisesta Sallatunturin majoilta, johon Teija pääsi osallistumaan jo opiskeluaikana. Varsinkin Rovakadun liikkeen järjestämä muotinäytös on piirtynyt verkkokalvoille elävänä. Tuolla reissulla paikalla pääsivät vierailemaan myös paikalliset valtion virkamiehet sinisissä puvuissaan, sen verran paikallisia kiinnosti nuo Sallaan saapuneet 30 naista.. Hauskoja muistoja on siis jäänyt monenlaisia mieleen.

Teija on todellinen Ounaksen liikkeen myyntitykki, ja kunnostautunut erityisesti Wellan System sarjan puitteissa. Hän kouluttautuikin vastikään keväällä Långvikin kylpylässä System viikonlopussa, jossa pääsi jakamaan tietoa ja taitoa samasta asiasta innostuneiden kollegoiden kanssa. Hyvät kotihoito tuotteet tekevät suurimman osan kotona tapahtuvasta hiusten hoidosta, ja siksi Teija haluaakin antaa parastaan ja kaiken ammattiosaamisensa asiakkaille juuri erityisen hyvin tuotepuoleen perehtyneenä parturi-kampaajana. Asiakkaat saavat myös aina nauttia Teijan iloisen rempseästä asiakaspalvelusta, koskaan ei tämän naisen palvelussa näy mahdolliset huolet tai murheet!

Vuonna 2019 on myös Teijalla aihetta juhlaan, kun täyteen tulee 10.vuosi parturi-kampaajana, ja sopimusyrittäjänä Tuccabajalla. Me Tuccabajalla arvostamme henkilökunnan sitoutuneisuutta yritykseen, ja Teija on erityisen hyvä esimerkki tällaisesta henkilöstä. Kiitos Teijalle kuluneesta kymmenestä vuodesta yhdessä, marraskuussa juhlitaan!

Emmi - Tuccabaja Ounasvaara

Vuodesta 2012 lähtien Tuccabajalainen! Emmi ehti työskennellä pari vuotta toisessa yrityksessä koulun ohessa parturi-kampaajaksi opiskellessaan. Sitten tie toi hänet Tuccabajalle heti valmistuttuaan. Ja niin hän löysi #teamtucciksesta pysyvän työkodin itsellensä.

Ensimmäiset 2.5 vuotta Emmi vietti Rovakadun toimipisteessä, ja sen jälkeen ura on jatkunut Ounaksessa parturi-kampaajana aina tähän päivään saakka. Emmin tunnistat leiskuvan upeasta punaisesta tukasta (joka on muuten aina laitettu just eikä melkein) ja selkeistä mielipiteistä. Persoonana Emmi itse sanoo olevansa kovaääninen, suorasanainen pää pilvissä eläjä.
 
Tuccabajalla työskentely on Emmin mielestä hauskaa ja rentoa. Vuosien varrella erilaisista reissuista mieleen on jäänyt mm. Patrick Cameronin kampauskoulutus Oulussa, sekä Tuccabajalaisten hulvattoman hauska kokoontuminen Lappean lomakeskuksessa vuonna 2015.

Nykyisellään Emmi toimii Ounaksen toimipisteen vetäjänä, sekä sopimusyrittäjänä. Paljon on ehtinyt tässä 7 vuodessa virrata vettä Ounasjoessa, ja tapahtua Emmin uralla. Mm. lukemattomia koulutuksia, yhteisiä tapaamisia ja monia upeita kampauksia. Emmin intohimo ja erikoisosaamista on kaikenlaiset kampaukset. Tiedät siis mihin suunnata, jos kaipaat Rovaniemellä tyylikästä kampausta arkeen tai juhlaan! Värit kaikenlaisissa skaaloissaan on myös Emmin vahvaa osaamista.
 
Vapaa-ajalla Emmi matkustaa aina kun mahdollista, rapsuttelee ihanaa koiraansa ja pitää ennen kaikkea hyvästä ruoasta. Tämä nainen ymmärtää myös hyvän kahvipullan ja kakkujen päälle, ja useimmiten Ounaksen toimipisteessä vieraillessa niitä saatat takahuoneen pöydältä löytääkin!

Tällä hetkellä Emmin päivittäiseen työarkeen oman lisänsä tuo lähiesimiehen ammattitutkinnon suoritus Oulussa. Tuccabajalaisilla on mahdollisuus kouluttautua ja laajentaa osaamistaan myös liikkeenhoidolliseen puoleen niin halutessaan, ja mm. Emmi on ollut innostunut siitä puolesta hiusten lisäksi. Mielenkiinnolla jäämme odottamaan, pääsemmekö näkemään Emmin taidonnäytteitä esimerkiksi kampausten osalta marraskuussa Tuccabajan juhlanäytöksessä Kemijärvellä!
Tuotemerkit ja yhteistyökumppanit